30.7.09

Hatrik Nasyid SMKA Maahad Muar 2009

Syukur pada Tuhan yang menciptakan, mengurniakan dan memberi rezeki dan kenikmatan. Alhamdulillah. Tidak kusangka, anak-anak (or adik-adik) didiku Izdan dari SMKA Mahaad Muar telah mencipta sejarah yang aku rasa diorang pun tak sangka-sangka utk tahun 2009 ni. Berkat usaha kuat, tekun dan taat, serta penat lelah semua pihak akhirnya berbaloi jua dengan catatan kejayaan mereka tahun 2009 ni. Utk rekod ini adalah kejayaan Izdan SMKA MAahad Muar:


1. Johan, Festival Nasyid Belia Hari Kebangsaan 2009 (Di Melaka)

2. Johan, Festival Nasyid KPM 2009 (Di Kuantan)

3. Johan, Pertandingan Nasyid Anugerah Seri Asrama Terbilang ASAT 2009 (Di KL)
Sekurang-kurangnya, ini ubat kedukaan mereka yang tak dapat pegi Kebangsaan untuk Festival NAsyid Antidadah.. Mungkin ini hikmah di sebalik kedukaan itu. Tapi kita kena ingat, ini juga mungkin ujian Allah untuk kita supya tidak meninggi diri, dan bermegah-megah dengan nikmat yang Allah beri pinjam ini. Teruskn usaha, betulkan niat,ini semua untuk agama dan mujahadah kita untuk menegakkan syiar ISLAM. Tahniah untuk Ustaz Khairuzzaman dan IZDAN (a.k.a Rayyan)

18.7.09

Festival Nasyid Sekolah-Sekolah Peringkat Kebangsaan 2009


thanx freezedone yang tolong upload gambo adik-adik aku ni...semoga dpt meng'happy'kan warga SMKA Maahad Muar. insha Allah tahun depan kita baiki lagi yer.. aku pun dah janji kat cikgu n ustazah SMAPK tahun depan aku akan turun SMAPK utk latih junior2 aku kat sana.. leh share kan? hu hu

1. Assalamualaikum! Dah lama tak update kan?
2. Saya baru pulang dari Kuantan menyaksikan Festival seperti tajuk di atas. Tahniah utk BPI KPM dan JPN Pahang yang menganjurkan program yang sebegini bagus! Secara general, persaingan amat sengit di kategori Sekolah Menengah. Semua peserta tampil dengan persembahan yang mantap dan tersendiri. Tahniah.
3. Bila keputusan diumum... beginilah hasilnya:
SEKOLAH MENENGAH:
Johan: Johor (SMKA Maahad Muar)
Kedua: KL (SMK WM2)
Ketiga: Pahang (SMK Bkt Rangin)

Lagu Tema Terbaik: Selangor (SMAP Kajang)
Lirik Tema Terbaik: Johor (SMKA Maahad Muar)
Lagu PPnP Terbaik: N9 (SBPI Jempol)
Vokalis Terbaik: KL (SMKWM2)

SEKOLAH RENDAH:
Johan: Pahang
Kedua: N9
Ketiga: Perak
4. Alhamdulillah, kumpulan Izdan dari SMKA Maahad Muar (Johor) telah ternobat sebagai Johan 2009. Untuk rekod, bulan Mei yang lalu SMKA Maahad Muar juga telah menjuarai Festival Nasyid Belia di Melaka. Tahniah buat Us Zaman dan adik-adik Izdan! Berbaloi usaha mereka selama 2 tahun bersamaku.. Apapun, itu rezeki dari Allah dan berkat usaha kalian yang tak pernah putus asa membikin yang terbaik. Chaiyok2!
5. Utk peserta-peserta lain, jgn kecewa dan putus asa. Jadikan petandingan seperti ini medan unutk berkongsi pengalaman dan ilmu serta ukhuwah sesama kalian. aku juga cukup hepi dapat lepak dan bertemu kawan2 spt Afad (Raihan), Frizdan, Fitri (Perlis), Hafiz Hamidun dan juga cikgu-cikgu SMAPK yang dah lama tak jumpa! Yang penting, matlamat kita sama. Mardhatillah!
6. Insha Allah, kalau ada masa saya akan update utk kongsi apa komen para juri tentang keseluruhan pertandingan kali ini. Sabaq naa!