14.8.09

Mohd Asri Ibrahim (03.08.1969-13.08.2009)


1. Pagi Jummat ni terasa sendu syahdu sangat bila teringatkan pada arwah. Semalam dah habis airmata melayan kesedihan teramat bila kehilangan orang yang menjadi inspirasi ku selama ini. 40 tahun 10 hari.
2. Lepas ni, xda lagi orang yang aku akan panggil 'abuya!' setiap kali kami bertemu. sunyi la henpon aku daripada SMS arwah yang sering bertanya "nang di?" (kat mana tu?) untuk mengajak minum2 di kedai mamak malam2 hari bersama Azadan dan abg2 Rabbani.
3. Aduh menggigil, menitis airmata nk tulis blog harini.. Ya Allah beratnya ujian ni. Tapi kita kena redha kalau itu dah kehendak Tuhan. Aku tak terbayang macamana pedihnya abang2 Rabbani nak menahan sebak apatah lagi ahli keluarga arwah dengan anak-anaknya yang masih kecil.
4. Pergilah sudah seorang ustaz Asri yang aku anggap sebagai abang, mentor, kaunselor, teman sejati dan bos (kadang-kadang bila dapat job dari Rabbani).
5. "Pyan, ana percaya kat enta!" itu ungkapan kata semangat dari arwah dua kali diucap sebelum bermulanya Konsert Malam Sinar Maulidurrasul dan Konsert Antara Dunia yang lalu. Tak sangka itu konsert terakhir bagi arwah utk bersama-sama rakan-rakan lama Raihan, Rabbani dan Hijjaz.
6. Ustaz, kenapa begitu cepat ajal menjemput? Kesian kat kami ni dah hilang tempat bergantung dan minta nasihat...
7. Untuk rakan-rakan penasyid.. abgn-abangku, teman-teman munsyidin.. Jangan patah semangat k! Kita teruskan perjuangan Ustaz Asri yang tak pernah letih berbakti. Jangan putus harapan. Bersatulah atas nama Islam dan Iman.
8. Itulah Ustaz Asri yang aku kenal, tak pernah lelah berjasa sehingga hayatnya dihabiskan ketika sedang bekerja... Semoga amalanmu menjadi bekalan di syurga nanti. Wallahu Yarhamuka Ya Akhi. Al-Fatihah =(

7.8.09

VCD MALAM SINAR MAULIDURASUL 2

1. Aku br dpt ni dr Azadan. Thanx! Dapat gak tgk time boring2 kt umah. Ramai gak yg tny, dah kua ke? Hmm br je kua.
2. Teringat lak kenangan sbg Pengarah Persembahan knsert ni. 1st time, tp cukup mengujakan!
3. Yg xdpt lupa pngalan bkrjasama dgn Rabbani, siti nurhaliza, mawi, amy search, akhil hay & ustzh siti nurbhyah.
4. Dlm masa terdkt aku akn cterkn perihal Knsert Antara Dunia lak. Aku skali lg dberi amanah sbg pengarah persembhn. Best!